Ook last van een droge winter huid? 6 tips om er komaf mee te maken!

Heb je ook last van een winterhuid? Droge plekken, trekkerig gevoel, schilfers, gevoelige huid, jeukend en ziet eruit alsof het een oppepper kan gebruiken? Je bent zeker niet de enige, heel veel mensen hebben hier last van.

Door de lagere luchtvochtigheid, koudere temperaturen en vermiderde talgproductie heeft onze huid wel wat te verduren tijdens de wintermaanden. Geef het wat extra TLC en je huid ziet er terug als vroeger uit. 

TIP 1: sla je reiniger nooit over 

Als je huid droog aanvoelt, dan zijn we vaker geneigd om sneller de reinigingsstap over te slaan, beter toch niet doen! Dat gezichtsreiniging geassocieerd wordt met een trekkerige, droge huid is fout. Kies voor een reiniger dat je huid goed reinigt, maar zeker niet extra uitdroogt. Doorheen de dag komt er vervuiling, vuil etc. op je gezicht - dus het is zeker nodig je huid grondig te reinigen. De Facial Cleanser van Verso is hiervoor ideaal. Sheaboter zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en mooi gevoed blijft, fruitenzymen breken het vuil af. Een mooie propere huid zonder een trekkerig gevoel is het resultaat!

Verso - Facial Cleanser

 

 

TIP 2: gebuik een goede oogserum

De huid onder onze ogen is erg dun, gevoelig en kwetsbaar. Die mogen we zeker niet vergeten tijdens de winter. Relaxen en rust is hét belangrijkste middel voor een fris ogende blik, maar als je niet veel tijd hebt voor me-time, dan kan een goed oogserum al heel wat helpen. Ingrediënten zoals vitamine A, K & E helpen al een heel eind - bye bye donkere kringen, fijne lijntjes & zwelling!

Wat is het verschil tussen een oogserum en een oogcrème? Een oogserum bevat hooggeconcentreerd ingrediënten en kleinere molecules die daardoor diep in de huidlagen kunnen dringen. Zo kunnen ze dieper werken en zijn ze effectiever dan een oogcrème. Een oogcrème werkt oppervlakkig en verbetert wel de gehele uitstraling, plus beschermt de huid ook overdag. 

Het beste is om beide te combineren, eerst oogserum en dan een oogcrème - zo heb je effect op alle huidlagen. Wil je één van de twee gebruiken? Invensteer in een goede oogserum, dit kan wonderen doen! 

F. Miller - Eye Oil 

Verso - Super Eye Serum

 

 

TIP 3: gebruik een goede gezichtsolie

Gezichtsolie een wondertje of toch maar passen? Als je het mij vraagt, go for it! Ongeacht je huidtype, voor iedereen is er wel een gezichtsolie die past. Tijdens de winter hebben we een verminderende talgproductie, wat ervoor zorgt dat de huidbarrière niet optimaal werkt en er te weinig water wordt vastgehouden in de huid. Een goede gezichtsolie gaat onderandere de huidbarrière herstellen, maar doet zoveel meer: het kan acne, roodheid en littekens vervagen, pigmentvlekken verminderen, elasticiteit verbeteren en je huid kalmeren... Hou je écht niet van een gezichtsolie? Je kan ook enkele druppeltjes mengen met je dagcrème, zo voelt het minder vet aan. 

De gezichtsolie van F. Miller bevat 22 verschillende heerlijke oliën en is geschikt voor alle huidtypes. Jojobaolie, arganolie, granaatappelpitolie, veenbessenpitolie... en de lijst gaat nog lang verder! Deze olie voelt ook helemaal niet vet aan!

 F. Miller - Face Oil

 

 

TIP 4: gebruik vitamine C

Vitamine C is niet enkel geweldig in onze voeding, maar ook in onze skincare. Het krachtig antioxidant doet enorm veel: helpt ontstekingen kalmeren, vermindert pigmentatie en rimpels, bevordert collageenproductie en geeft je huid een enorme boost en frist het op! Take that, winterhuid! 

Comme Ca - La Vitamine C Powder

Verso - Daily Glow

 

 

TIP 5: gebruik iedere dag zonnebescherming

Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar zonnebescherming is zo zo zo belangrijk. Denk aan huidveroudering, pigmentvlekken én huidkanker - smeren en we zijn hiervoor beschermd. Tijdens de herfst- en wintermaanden doen we dit nog te weinig, ook dan is de schadelijke UV-straling aanwezig. Wist je trouwens dat zonnebescherming na 2 uur ongeveer is uitgewerkt. Dan is het belangrijk om je SPF bij te werken. De zoektocht naar een goede zonnecrème is niet altijd even makkelijk, veel zonnecrèmes zijn erg plakkerig, laten een witte schijn achter en voelen niet prettig aan. De zonnebescherming van Soleil Toujours doet dit niet. Draag je zoals mij ook make-up, dan is het vervelend om zonnecrème te smeren - hier heb ik de oplossing voor! De SPF spray van Soleil Toujours is een transparante setting mist. Even sprayen en voila, je bent beschermd! 

Soleil Toujours - Clean Conscious set + protect micro mist SPF 30

 

 

TIP 6: exfoliëer geregeld je huid 

Exfoliëren (of peeling) is eigenlijk het verwijderen van dode huidcellen en vuil en celvernieuwing stimuleren. Hierdoor krijg je een extreem zachte huid & ziet die er stralend uit. Gebruik je een gezichtsscrub? Dit kan je best herzien, want harde, grove scrubs kunnen je huid beschadigen. Een peeling op basis van zuren is een ideaal alternatief. Onze huid is wat droger, dus zeker geen te agressieve peelings gebruiken, die kunnen je huid net extra uitdrogen. Gebruik ééntje op basis van AHA & PHA zuren. Deze zuren zijn mild en weken dode huidcellen los, vaak zijn het fruitenzymen. Eén of twee keer per week peelen is ruim voldoende. 

Verso - Enzyme Peel